mandag 6. februar 2012

Ukesmeny uke 6

Her kommer ukens meny:


Den er hva jeg vil kalle litt kjedelig hehe:p
Med helt vanlige kjedelige middagsretter:p

Merker jeg er litt matlei, og har lyst på litt inspirasjon.

Har DU en middagsrett du liker godt som jeg kan prøve??
Setter veldig stor pris på en oppskrift da altså;)

I dag er det vasking og helsestasjon som står på planen.

Ha en fin dag!!

5 kommentarer:

Mette sa...

Vi har nett begynt med ukes middag og handling :) Noe så genialt ! Er helt i sjokk over kor mye vi faktisk har spart av både tid og penger på å gå en dag på butikken :)
Så er det i tillegg så deilig å vite kver dag kva vi skal ha, sjøl om vi kansje flytter litt på det :)

Eg anbefaler deg å prøve kylling i spinat :D Har nett lagt ut oppskrift..Den er kjempe god !!

SV: Takk for kommentar og tips :) skal sjekke apoteket for de trusene ;) Notatblokk og penn blir pakket idag, og skal se om eg finner ei bok eg vil ha :D
Men samboeren kommer jo til å vere der med meg gjennom hele oppholdet, så kor mye lesing det blir vet eg ikkje..Hehe..Men er nå godt å ha :):)

Eg vet eg ikkje hadde med bleier til sjukehuset sist, men har sett det på så mangen lister :P Men det er vel kansje til turen heim?
Nan vet eg heller ikkje om de deler ut..Har enda ikkje turt å ta opp med jordmor att eg ikkje skal amme, så vet ikkje.. Men får ta det den 15 februar;)

Eg skal ikkje amme nei ;) Eg prøvde sist med Liam, å det gikk rett vest..Har ei brystvorte som er delt i tre, så det er berre smerter.. I tillegg er det mye mer som eg ikkje ønsker å gå innpå;) Hehe..

Kleem

Mari-Anne sa...

Lakserisotto!!!

2 porsjoner

1 ss olivenolje
1 løk
60 g langkornet ris
1 terning fiskebuljong
3 dl vann
1 bunt persille
1 bunt gressløk
1 sitron
250 g laksefilet
1 ts pepper

Varm olivenoljen i en gryte over middels varme, ha i grovhakket løk. Når løken er blitt gjennomsiktig, tilsettes risen. Rør rundt til riskornene blir fuktige av oljen. Smuldre buljongen med fingrene og ha den i. Tilsett litt vann. Kok under stadig omrøring over middels varme, og tilsett vann gradvis etterhvert som det trekkes inn i risen. Når risen har sluttet å trekke til seg vann og er ferdig, tas gryten av varmen. Ha i finhakket persille og gressløk og saften av en sitron. Skjær laksen i passende små terninger, og rør den inn i den varme risen. Varmen fra risen «koker» laksebitene på et øyeblikk, så middagen skal serveres omgående med noen sitronskiver og en frisk, grønn salat.

Tommensgirl sa...

Mm..synes menyen ser god ut jeg:)
Ønsker deg en fin ny uke:)
Klem

Over Regnbuen sa...

haha, jeg trodde Mari-Anne hadde skrevet lakrisotto, og tenkte at det hørtes litt sært ut :p

Vi har temmelig kjedelige middager vi og... men jeg anbefaler å laste ned matprat-appen, og f.eks. søke på hovedingrediens! Masse deilige oppskrifter!

SV: Jeg redigerer i photoshop. For å få to bilder ved siden av hverandre starter jeg med et blankt bilde, så kopierer jeg over de to bildene jeg vil ha vedsidenav hverandre. Om du trenger mer forklaring kan jeg tegne og forklare. Det kan gjøres i f.eks photofiltre og picasa også.

Fotballmamma sa...

For det første, så flott blogg du har! Glad jeg fant deg ;-)
Ukemeny er supersmart, og takk for at du deler din med oss. Jeg setter opp menyen på aktivitets-kalenderen til familien hver søndag. Veldig greit at ungene er med og bestemmer. Også er det veldig greit å dokumentere at det er leeeenge siden fisk, og ikke fullt såååå lenge siden det var grøt hehe :)

Jeg har en kylling i form jeg er veldig glad i: (ikke veldig sunt, men godt!)

1 kylling/3 kyllingfileter
1 pk bacon
3 dl fløte
1/2 liten fl. sweet chillisaus
1 ts karri

Stek kylling og bacon først. Ha i en ildfast form.
Bland fløte, sweet chilli og karri, og hell over.
Stekes 20 min på 200 grader.

Serverers med ris og salat.
Jeg liker best salat av; tomat/løk/feta/hvitløk og oliven til denne retten.

Velbekomme!

Klem Linda