mandag 30. januar 2012

Sjokolademuffins

På fredagen bakte jeg sjokolademuffins :)
Mannen hadde bursdag i uken som var, men kom hjem fredagen så da måtte det bakes litt.
Jeg brukte oppskriften på en langpanne sjokoladekake, så jeg fikk hele 48 muffins, så man kan med fordel halvere oppskriften med mindre man vil ha et lager i fryseren da, som jeg nå har :D

400 g smør
4,5 dl vann
8 ss kakao
9 dl hvetemel
9 dl sukker
1 ts salt
2 ts natron
4 egg
3 dl rømme

Kok opp smør, vann og kakao, avkjøl.
Bland inn mel, sukker, salt og natron og rør godt.
Ha rømme og egg i en bolle, bland lett sammen med en gaffel og ha det i resten av røra. Fyll i muffinsformer nesten fulle og stek på 180 grader i ca 30 minutter.

Glasuren jeg brukte fikk jeg oppskriften av av en venninne, jeg trodde den skulle bli noe annerledes og ble i grunn litt skuffet hehe. Men den var god, men litt for mørk etter min smak!

6 ss smør
300 g melis
3 ss kakao
6 ss kaffe

Har tenkt å prøve meg på litt diverse toppinger etterhvert.
Jeg har jo 35 muffins i frysa, så kan øve meg bra på det hehe ;)

Ellers går det sin vante gang her i hverdagslivet :)
I morgen skal storebror på biblioteket med barnehagen og lillebror og jeg skal prøve å få gått en tur, håper på fint vær :)

Ha en fin kveld!

3 kommentarer:

Hild Frøya sa...

Mmmm.. Sjokolade!!!!

Fruen sa...

Disse så skikkelig snadder ut! :)
Hvordan er Erik om nettene nå etter at han begynte med grøt? Martine begynte å sove rundt etter at vi begynte med grøt på kvelden, men den siste tiden har hun våknet i halv to tiden og krevd mat og deretter brukt resten av natten på å sovne igjen. Utrolig slitsomt! Hvilken grøt bruker Erik? Her får hun Nestle sin risgrøt med banan, men jeg lurer på om jeg skal prøve å gi henne 6 mndsgrøt på kveldstid fremover. Se om det kan mette mer i magen. Men så vet jeg ikke om jeg kan gi det siden hun bare er 5 mnd. Får høre med helsesøster. :)

Fruen sa...

Hun liker godt grøten, sluker en hel porsjon, men føler den ikke lenger metter like godt som da vi startet. Men nå har jeg forhørt meg litt rundt og har funnet ut at vi skal prøve godnattgrøten til Nestle (6 mnd) på kveldstid. Den er det ikke så mye smak i, så får blande i litt fruktmos så den blir litt mer spennende. :)

Starter i kveld, så håper jeg på bedre netter fremover.
At hun våkner og vil ha mat på nettene er èn ting, det må hun jo selvfølgelig få dersom hun er sulten, men når hun bruker mellom to og fire timer på å sovne igjen, blir det lite søvn på nettene.

Håper på at det bare er noe forbigående. ;)